Ombudsman med intresse för kommunikation sökes

Vill du kombinera arbetet som ombudsman med lite kommunikationsarbete?
Gillar du att ta eget ansvar och ha mycket kontakter? Då kan detta arbete vara något för dig!

Gruppbild på kanslietArbetsbeskrivning

Arbetet som ombudsman innebär att stötta och ge arbetsrättsliga råd och anvisningar till föreningens medlemmar och förtroendevalda. Då vi är en liten organisation spänner arbetsuppgifterna över hela arbetsrättens område, arbetsmiljö, socialförsäkring, arbetsmarknad, a-kassa med mera. Arbetsuppgifterna innebär allt från telefonrådgivning till att delta i förhandlingar, skriva överklaganden, hålla utbildningar mm. Då föreningen inte har någon kommunikatör söker vi dig som också har ett stort intresse för att arbeta med information till både befintliga liksom till presumtiva medlemmar.

Vem är du?

Vi söker en ombudsman som precis som vi tycker att det är fantastiskt spännande och roligt att arbeta med alla typiskt sett fackliga frågor. Du har en relevant högskoleutbildning inom till exempel juridik eller HR. Det är en fördel med erfarenhet från ett annat fackligt förbund liksom kunskap och erfarenhet från avtalsområdet inom kommun och region. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av arbete med kommunikation i någon form.

Tjänstetandläkarna är en liten organisation vilket gör att du får möjlighet att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Det är viktigt att ha ett stort engagemang både för de stora övergripande frågorna liksom för arbetet som utförs på individnivå med att hjälpa enskilda medlemmar. Du har en god social förmåga liksom en förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer då arbetet innebär mycket kontakter.

Vad kan Tjänstetandläkarna erbjuda dig?

Arbetet som ombudsman på Tjänstetandläkarna är ett omväxlande arbete som kombinerar självständighet under eget ansvar med en stor gemenskap i arbetsgruppen för att tillsammans bidra till bästa möjliga verksamhet för medlemmarna.

Låter det spännande? Läs mer och ansök här!